Про проведення освітньої акції «У єдності наша сила»

У січні відзначається одне з найважливіших державних свят – День Соборності України. Коли рідна країна переживає непрості часи, поняття «соборність» та «неділимість» набули особливого значення. Виклики, що постали перед державою та кожним її громадянином, вимагають консолідації зусиль українського народу. Національна єдність стала обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

Департамент освіти Харківської міської щиро вдячний всім, хто активно долучався до наших освітніх акцій та волонтерських ініціатив протягом 2023 року.

У січні 2024 року запрошуємо школярів, батьків, педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти взяти участь в акції«У єдності наша сила».

Пропонуємо учасникам обрати цікаву для себе рубрику.

1) Зараз наші героїчні воїни мужньо захищають не тільки Україну, а демократію та людські цінності всього світу. Ми пишаємося тими, хто боронить рідну землю та на кого рівняються армії світу. Водночас захисники та захисниці зі свого боку потребують нашої підтримки. Чекаємо на історії про те, як протягом січня члени учнівських, педагогічних та батьківських колективів об’єднували зусилля для надання допомоги воїнам.

2) Протягом 2023 року неабиякий інтерес у дітей викликали челенджі, тому із задоволенням переглянемо ідеї оригінальних актуальних тематичних челенджів до Дня Соборності України (наприклад, вигадати завдання для квест-ігор з нагоди свята / на синіх та жовтих стрічках написати побажання рідній країні та захисникам та створити віртуальні ланцюжки єдності з робіт усіх учнів класу / дібрати мотиваційні цитати з творів української літератури або пісень українських виконавців, де лунає думка, що у єдності – наша сила і міць). Просимо поділитись не лише ідеями, а й враженнями й результатами після реалізації ідеї.

3) Де б ми зараз не перебували, єдність є нашою фундаментальною цінністю. Будемо раді ознайомитись з історіями тих учасників освітнього процесу, які зараз перебувають в інших регіонах України та країнах світу, про те, як педагоги, діти та їхні родини об’єднуються там українськими спільнотами, долучаються до благодійних, волонтерських заходів з метою допомоги нашим захисникам. Просимо подавати інформацію, актуальну на січень – період проведення акції. Матеріали про заходи за інший час на каналі “Харків надихає” не розміщуватимуться. Якщо такі учасники освітнього процесу допомагають тривалий час на постійний основі, просимо зазначити й це та не забути поділитись досягненнями.

Ми доволі часто проводимо онлайн-заходи, під час яких учасники надсилають індивідуальні роботи. Проте цього разу наша акція про єдність, яка має бути міцним ланцюгом, що захищає та оберігає всіх нас і Україну, про міць духу, природний оптимізм, здатність знаходити спільну мову та здоровий патріотизм, які роблять нашу націю сильною та нездоланною. Тому за першою та другою рубрикою приймаються тільки колективні роботи. Від учасників, які перебувають за межами міста, – індивідуальні або колективні.

Формат робіт за всіма номінаціями – фотозвіт (.jpg або .png) або коротке відео (горизонтальне, mp 4, тривалістю до 1,5 хвилин). Просимо зазначати авторство (прізвище, ім’я, клас/посаду, заклад освіти, район).

Матеріали можна надсилати до 29 січня на електронну адресуkharkiv.challenges@ukr.net. Кращі роботи розміщуватимуться в Telegram-каналі «Харків_надихає» протягом часу проведення акції під тегом #Єдність_сила.

Кiлькiсть переглядiв: 0